
web tasarım, google, yandex, bing arama motoru optimizasyonu, seo, sem, google ve sosyal medya reklamı danışmanlığı
Cevizli Mah. Bağdat Cad. No:490-492 Hasanbey Apt. İSTANBUL
(+90) 536 881 11 11
Bu yazımızda sosyal medya kullanıcılarını çeşitlendirmek istiyoruz. Bir elin her parmağının bir olmadığı gibi sosyal medya kullanıcıları da doğal olarak çeşit çeşit. Nüfus dağılımı olarak genç nüfus sosyal medya platformlarında daha çok vakit geçiriyor. Facebook, twitter ve bu gibi diğer platformları bilmeyen duymayan kalmadı. Ne kadar popüler olsada kimi insanın bu platformlarda profili yok. Kimide adeta orada yaşıyor. Şimdi kullanıma azdan çoğa doğru kendime göre bir sıralayayım bakalım siz hangisisiniz.
1) Ben gidip üye olmam çok istiyorsa o gelsin üye yapsıncılar: Bu gruptaki insanlar çok nadir bulunan insanlardır. Belki karşılaşmışsınızdır. Muhtemelen aranızda şöyle bir diyalog gerçekleşir. Siz: Facebookta ekliyim seni. O: Benim feysim yok. Siz: Twitterın var mı? O: Tivıtırımda yok sarmaz beni tivıtır mivıtır, o ne demiş bu ne demiş falan.
2) Kenarda dursunda belki lazım olurcular: Bu grup da oldukça az. Facebook profilini üye olup açmıştır. Sadece resmini yüklemiş, bir kaç kişiyi de arkadaş olarak eklemiştir. Sorsan üyelik şifresini hatırlamaz.
3) Arkadaşa bakıp çıkacağdımcılar: Ayda bir kere bilemedin iki kere girerler hesaplarına. Paylaşımda bulunmazlar. Belki bir iki durum bildirimi yapmışlardır. Girdikleri zaman arkadaşlarının resimlerine ve paylaşımlarına biraz göz gezdirip kapatırlar.
4) Bir göz atayım da vakit geçer belkiciler: Haftada bir kaç kere profillerine girerler. Ara sıra resim veya durum paylaşırlar. Pek belirgin bir amaçları olmadığı için arkadaşlarının profillerini kolaçan edip bir süre sonra çıkış yaparlar. Zaman öldürmek için kullanırlar.
5) Bunu paylaşmam lazımcılar: Düzenli olarak sosyal medyayı kullanırlar. Düzenli derken dengeli kullanırlar. Günün belirli zamanlarında giriş yapıp çok fazla vakit harcamadan şöyle bir dolaşıp çıkarlar. Öyle zırt pırt paylaşımda bulunmazlar, gerekli gördükleri şeyleri paylaşırlar.
6) Sosyal medya ütopyasında yaşıyorumcular: Hayatlarının büyük kısmını facebook, instagram veya twitterda geçirirler. Sürekli paylaşımda bulunurlar. İşleri güçleri sosyal medya olmuştur. İnternetsiz kaldıkları zaman profillerine giremedikleri için moralleri bozulur. Çok sosyal oldum be bir sürü arkadaşım, takipçim var diye kendi kendilerine övünürler.
Google seo, sosyal medya, web tasarım, kodlama, arama motoru optimizasyonu, facebook posting, twitting, instagram posting, hashtag, görsel etkileme uzmanlıklarının tümünü bünyesinden barındıran bir ekip olarak uzman kadromuzla ve yeteneklerimizle gurur duyuyoruz.